Taller de alto rango dinámico con Guillermo Luijk

Recientemente os comentábamos que organizamos este nuevo taller, en el que trataremos las diversas técnicas y procedimientos que existen con tal de expandir al máximo el rango tonal que podemos captar con nuestras cámaras. Estas técnicas, conocidas genéricamente como HDR, no están exentas de controversia debido a la manera como de aplican todo a menudo, buscando más bien efectos espectaculares, inclúso estridentes, y completamente irreales. El objetivo de este taller es bien diferente: se trata de usar estas herramientas por el que realmente se crearon, es decir, superar las limitaciones de nuestros equipos en cuanto a su capacidad por cubrir toda la gama posible en situaciones de contraste extremo.

Por esta ocasión, contamos con un auténtico especialista en el procesado técnico y riguroso de las imágenes, el tratamiento del ruido y la optimización de la gama tonal: en Guillermo Luijk. Muchos de vosotros ya lo debéis conocer, a través de su lugar web, su tarea de investigación y creación de programas como el ZeroNoise o Histogrammar y sus magníficos artículos técnicos y tutoriales.
El taller incluirá una parte inicial teórica dónde se hablará de conceptos sobre rango dinámico y ruido. Estos resultan fundamentales por comprender la problemática que se plantea cuando hacemos frente con nuestra cámara a situaciones de alto contraste, el rango dinámico supera el que la máquina es capaz de captar.

El resto del taller será práctico y veremos diferentes métodos por sacar el máximo partido de nuestra cámara con respecto a rango dinámico se refiere, tanto con respecto a la captura como el posterior procesado de los archivos RAW. Se realizarán ejercicios por fusionar presas de diferente exposición y tratar posteriormente con un mapeo de tonos manual que nos proporcione un resultado final natural.
Las aplicaciones de las técnicas de alto rango dinámico son variadas e incluyen:

* Interiorismo y arquitectura
* Bodegones de estudio
* Paisajes con fuerte contraste
* Fotografía nocturna o con escasa iluminación
* Fotografía general orientada a la edición por zonas
* Escaneo de negativos y diapositivas

Taller d’alt rang dinàmic amb Guillermo Luijk

Recentment us comentàvem que organitzem aquest nou taller, en el que tractarem les diverses tècniques i procediments que existeixen per tal d’expandir al màxim el rang tonal que podem captar amb les nostres càmeres. Aquestes tècniques, conegudes genèricament com HDR, no estan exemptes de controvèrsia degut a la manera com s’apliquen tot sovint, buscant més aviat efectes espectaculars, inclús estridents, i completament irreals. L’objectiu d’aquest taller és ben diferent: es tracta de fer servir aquestes eines pel que realment es van crear, és a dir, superar les limitacions dels nostres equips quant a la seva capacitat per cobrir tota la gamma possible en situacions de contrast extrem.

Per aquesta ocasió, comptem amb un autèntic especialista en el processat tècnic i rigorós de les imatges, el tractament del soroll i l’optimització de la gamma tonal: en Guillermo Luijk. Molts de vosaltres ja el deveu conèixer, a través del seu lloc web, la seva tasca d’investigació i creació de programes com el ZeroNoise o Histogrammar i els seus magnífics articles tècnics i tutorials.

El taller inclourà una part inicial teòrica on es parlarà de conceptes sobre rang dinàmic i soroll. Aquests resulten fonamentals per comprendre la problemàtica que es planteja quan fem front amb la nostra càmera a situacions d’alt contrast, el rang dinàmic supera el que la màquina és capaç de captar.

La resta del taller serà pràctic i veurem diferents mètodes per treure el màxim partit de la nostra càmera pel que fa a rang dinàmic es refereix, tant pel que fa a la captura com al posterior processat dels arxius RAW. Es realitzaran exercicis per fusionar preses de diferent exposició i tractar posteriorment amb un mapeig de tons manual que ens proporcioni un resultat final natural.

Les aplicacions de les tècniques d’alt rang dinàmic són variades i inclouen:

  • Interiorisme i arquitectura

  • Bodegons d’estudi

  • Paisatges amb fort contrast

  • Fotografia nocturna o amb escassa il·luminació

  • Fotografia general orientada a l’edició per zones

  • Escaneig de negatius i diapositives

Us podeu fer una idea molt clara del contingut del taller fent un cop d’ull a la següent presentació, realitzada pel propi Guillermo Luijk.

http://www.espaifotografic.cat/2010/06/01/taller-dalt-rang-dinamic-amb-guillermo-luijk/

Un comentario

Los comentarios están cerrados.