Dominants en el ColorNavigator

Les dominants en un monitor poden aparèixer per molts factors, en el cas dels monitors Eizo amb el software ColorNavigator degut a la seva complexitat hi poden haver moltes coses a tindre en compte.

Les dominants en un monitor poden aparèixer per molts factors, en el cas dels monitors Eizo amb el software ColorNavigator degut a la seva complexitat hi poden haver moltes coses a tindre en compte.

 

CALIBRADORS

Verificació del calibrador Eye One Display 2

Pot ser un error en els filtres del calibrador, els colorímetres pateixen un deteriorament progressiu que pot donar lloc a lectures errònies i que el programa ajusti amb valors incorrectes. Per aquest cas hi ha un petit programa de Xrite cal executar-lo i amb els resultats de la lectura generar un arxiu log que ens ha de fer arribar. El programa sempre dona OK però el que conta son els valors, una vegada obtinguts els enviem al servei tècnic perquè ens diguin en quin estat esta l’instrument.

http://www.microgamma.com/zona_usuaris/xrite/Eye-One_Diagnostics_2.4.1_mac-1-en.zip

Monco Optix

Esta en fase de desus, tot i que dona molts bons resultats

 

Sistema operatiu Apple

Caldria verificar que la pantalla del Eizo es la principal, per això cal que tingui la barra del sistema si no fos aixi pressionant la control i arrossegant la barra a la pantalla es soluciona.

 

ColorNavigator

Si ha instal·lat la versió del ColorNaviator que venia en el CD probablement sigui antiga, es un programa que de forma molt constant s’esta actualitzant. En aquest enllaç pot descarregar la darrera:

http://www.eizo.com/global/support/db/products/software/CG223W#tab02

 

Hi ha una funció a preferències del ColorNavigator que pot donar dominants, es la taula de compensació.

 

En les preferències al crear un target dona tres opcions, escala de grisos, neutre o contrast, per un millor equilibri s’ha d’utilitzar escala de grisos

Programes de calibració

Seria necessari verificar que en l’ordinador no hi hagi cap altre programa que gestioni color, es molt habitual que es donin interferències. Moltes targetes gràfiques també donen opcions a controlar temes de color com la temperatura, aquestes opcions han d’estar desactivades.

 

Gamut del monitor

La majoria de ColorEdge son de gamut ampli i els monitors Apple son de gamut estàndard, cosa que provoca que el ColorEdge es vegi mes saturat, es podria utilitzat en el gamut sRGB per tal d’igualar les dues pantalles. També cal tindre en compte que el sistema d’il·luminació d’un monitor en condiciona el seu punt blanc. La major part dels monitors LED fan servir el Bleu LED cosa que els provoca una tendència sempre cap al blau

 

Arxiu de verificació del ColoNavigator

Ens hauria de fer arribar el document PDF utilitzant el sistema de verificació basic que permet el ColorNavigator un cop acabada la calibració, utilitzant la Basic RGB es mes que suficient.

 

Edició manual

El tema del color es molt subjectiu, la raó es el metamerisme, al comparar dos tons diverses persones poden donar opinions diferents. Eizo ha previst aquests situació i en l’apartat de «Advanced» del ColorNavigator tenim l’opció «Adjust manually» que ens permet d’acabar d’ajustar el monitor al nostre gust.